Drakenbootrace op Erica

Drakenbootrace op Erica

De stichting Waterspektakel op Erica organiseert op 17 september 2023 de tweede editie van de drakenbootrace. Maximaal 24 teams zullen de sportieve strijd aangaan in de Verlengde Vaart te Erica.
De teams, bestaande uit 8 peddelaars (waarvan minimaal 2 dames) en een trommelaar, binden de strijd aan over een uitgestippeld parcours. Op het ritme van de trommelaar, en als enige wapen de peddel, gaan de teams de sportieve strijd aan. In een afvalrace gaan we zien wie de uiteindelijke winnaar gaat worden. De inzet van deze dag is, naast de eeuwige roem, een felbegeerde wisseltrofee.
Het doel is om een recreatief sportevenement te organiseren, dus een team met professioneel getrainde deelnemers is niet toegestaan.
 
Verder is de reddingsbrigade Drenthe met onder andere twee duikers aanwezig om de veiligheid van de deelnemers te garanderen.
 
Er zal een festivalterrein in oosterse sferen worden ingericht.
 
Toegang tot het evenement is gratis, voor deelname aan de wedstrijd zijn kosten verbonden (€75.00 per team). Inschrijven van een team kan via de website ‘www.drakenbootraceoperica.nl’.
 
De wedstrijd start om 11:30 en duurt tot ca. 17:00. 
Na de prijsuitreiking zal er nog muziek zijn op het festivalterrein tot 20:00.