info-avond georganiseerd in ‘t Schienvat inzake het Broodfonds

info-avond georganiseerd in ‘t Schienvat inzake het Broodfonds

Donderdag 4 oktober 2018 wordt er een info-avond georganiseerd in ‘t Schienvat inzake het Broodfonds.
Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De regio Emmen krijgt ook een broodfonds, na een speciale informatieavond op 31 mei in gebouw De Marke, deze zat in een mum van tijd vol. Nu zouden we ook graag een broodfonds in Erica e.o. op willen richten. Daarom nodigen we jullie uit om naar de info-avond te komen.
De broodfondsen bestaan nu twaalf jaar. Met landelijk al 343 groepen waar 15.600 ondernemers aan meedoen.
Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.
'Deze solidariteit in een nieuw jasje valt bij ondernemers in goede aarde', legt initiatiefnemer André Jonkers van de BroodfondsMakers uit. 'Omdat het kleinschalig en overzichtelijk is, weten de mensen in een broodfonds precies wat er met hun geld gebeurt. En dankzij het onderlinge vertrouwen blijft het een betaalbare oplossing.'


 
Hoe het werkt
Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.
De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een broodfonds willen starten. De bezoekers krijgen uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op www.broodfonds.nl.

Informatieavond
De bijeenkomst op donderdag 4 oktober begint om 19.30 uur in Sociaal Cultureel Centrum ’t Schienvat, Heidebloemstraat 4, 7887 EB te Erica. De zaal is open om 19.00 uur.
Weet je nog iemand die ook belangstelling heeft, laat die zich dan ook opgeven op onderstaand emailadres.
Aanmelden kan via ingrid.demunnik@hotmail.nl