Auto te Water Xperience i.s.m. Duikschool Divearound

NOTEER IN UW AGENDA!
Veilig Verkeer Nederland, district Drenthe, organiseert deze zomer in samenwerking met alle VVN afdelingen in Drenthe, drie dagen die in het teken staan van Veiligheid en Mobiliteit.

Tijdstip: 10.30 – 16.00 uur

Data en locaties:
zaterdag 25 augustus Zwembad Geert Vos, Veenschapswijk 5, Erica

Het programma:
- Auto te Water Xperience i.s.m. Duikschool Divearound
Wil jij ervaren hoe het is om met je auto in het water te belanden? Dan heb je nu de kans! Je mag zelf meedoen! Deelnemers gaan een keer te water om eens te ervaren wat het is om met een auto te water te geraken. Dus neem zwemkleding mee! Er kunnen maximaal 300 mensen aan mee doen. Toeschouwers zijn ook van harte welkom! http://www.divearound.com/auto-onderwater

- Voorlichting VVN-activiteiten Reactietester, alcoholbrillen, foldermateriaal, verkeersquiz, opgave voor de diverse cursussen van VVN, enz. (vrijwilligers van VVN).

- Scootmobielparcours i.s.m. Meyra Hoogeveen Meyra komt met een parcours en scootmobielen zodat mensen kunnen ervaren hoe het is om scootmobiel te rijden. Verder kunnen scootmobielbezitters langskomen om vragen te stellen en eventueel kleine reparaties te laten uitvoeren.

- Elektrische fiets i.s.m. Fietsschool Edubike Voorlichting over gebruik van de (elektrische) fiets. Vooral het op- en afstappen is hierbij heel belangrijk, evenals de hoogte van het zadel. Mogelijkheid tot aanmelden voor de E-bikecursus.

- ‘Licht aan en gaan’ Start van de Provinciale Fietsverlichtingscampagne najaar 2018. Is uw fietsverlichting in orde? Controle van verlichting door vrijwilligers VVN.
Kaartjes voor de winactie voor de jeugd (als de verlichting in orde is).

-Brandweervoorlichting over de ongelukken die gebeuren met een auto te water. De brandweer is namelijk altijd aanwezig om (zodra een auto te water is geraakt) de inzittenden te proberen te redden en het voertuig te bergen.