Beste sponsoren, donateurs en relaties van de Naoberhoeve, nieuwsbrief

Afgelopen weekend is bij ons het eerste lammetje geboren en sinds dinsdag heeft hij er ook een speelkameraadje bij. Wat ons betreft is de lente begonnen!

En met een beetje geluk, wanneer het weer het toelaat, kan je ze buiten in de wei zien rond huppelen.

 

Activiteiten:

We zijn zeer vereerd te melden dat Wethouder Otter ons konijnenhok (villa) komt openen. Zeker geldt dit voor Guus en Koene die hier heel wat uurtjes aan hebben besteed en voor Yari (leerling van PRO Emmen) die hen heeft geholpen met het metselen. Dankzij de actie "Hubo Helpt" en het Stimuleringsfonds van de Rabobank Emmen - Coevorden hebben we de begroting voor dit prachtige hok rond kunnen krijgen. En ook dank aan de gastgezinnen waar de konijnen zolang mochten logeren. Op woensdag 21 maart as. om 10.30 uur vindt de officiële plechtigheid plaats. En we zouden het erg waarderen wanneer jullie hiervan getuigen kunnen zijn. Zo ja, stuur dan een mailtje naar activiteiten@naoberhoeve-erica.nl, dan weten we hoeveel koffie we kunnen klaarzetten.

 

Nog meer werk in uitvoering; de speeltuin bij Naoberhoeve wordt her-ingericht door de Gemeente Emmen. Dit wordt mede-gefinancieerd door de Dorpsraad en ook als Naoberhoeve dragen we bij. De grootste verandering is dat het van een gesloten naar een openbare speeltuin gaat en wordt voorzien van gecertificeerde speeltoestellen. Zodat kinderen veilig en uitdagend kunnen spelen en toch blijvend gemakkelijk een bezoekje aan de dieren kunnen brengen. 

 


 

Nu lopen de schapen in hun lekkere dikke vacht, maar op zaterdag 26 mei as. mogen ze hun jassen weer uit trekken. We maken er ook dit jaar weer een echt Schaapscheerdersfeest van en krijgen wederom versterking van leerlingen van het Terra College, die naast het meehelpen aan de organisatie ook weer een bezoek komen brengen aan de basisscholen om kinderen te vertellen over schaapscheren. Voor de markt komen de eerste aanmeldingen al binnen en zou je ook graag wat producten willen verkopen of op een andere manier een bijdrage willen leveren aan het Schaapscheerdersfeest dan horen we het graag!  
 
Beheer:
Wat hebben een carnavalsvereniging en een kinderboerderij gemeen? Niet veel zou je denken, toch heb je bij beide organisaties mensen nodig met gouden handjes. Op de Naoberhoeve is daar het nieuwe konijnenhok een mooi voorbeeld van en zo heeft de Carnavalsvereniging van Erica een prachtige Amerikaanse schuur nagebouwd, zie foto. Alleen wat te doen met deze schuur als Carnaval geweest is? Deze krijgt binnenkort een plaats op de Naoberhoeve, waar onze Cavia's een veilig heenkomen gaan vinden. Via deze weg willen we jullie nogmaals bedanken voor deze mooie aanwinst!

De zaal in de Naoberhoeve wordt steeds vaker verhuurd, zo heeft naast de Brede School ook Sedna de weg naar ons gevonden en daar zijn we erg blij mee. De zaal wordt ook regelmatig ingezet bij de bezoeken van de Brummelbos en nu voelen jullie het wellicht al aankomen, dat vraagt ook om vaker schoon te maken. We hebben een groep van 5 schoonmakers, die per toerbeurt een uurtje in de twee weken komen schoonmaken. En in de 6 weken doen ze samen een grote schoonmaak (heel gezellig). Graag zouden we het team met 1 of 2 personen willen versterken, zodat de groep flexibeler is bij ziekte of onregelmatig werken en de belasting daardoor minder groot is. Weet je wellicht iemand of lijkt het je leuk? Laat het ons weten. 

 

Per 1 januari jl. zijn we als Naoberhoeve lid geworden van de Stichting Kinderboerderijen Nederland. Dit is een overkoepelend orgaan voor kinderboerderijen in Nederland, waar we met allerlei vragen terecht kunnen. Het is te vergelijken met een branche-vereniging. Zo krijgen wij bijvoorbeeld van hen de melding wanneer er vogelgriep is en nog belangrijker; hoe te handelen. Daarnaast bieden zij ondersteuning en toetsing voor het keurmerk Kinderboerderijen. Waarmee je aantoont dat het op de Noaberhoeve niet alleen leuk en leerzaam is, maar ook veilig en verantwoord. Wij willen graag naar dit keurmerk toe werken en hebben Desiree Grooteboer bereid gevonden om ons hierbij te ondersteunen, met haar kennis van kwaliteitssystemen en projectmatig werken. Uiteraard houden we jullie hiervan op de hoogte.

 

Financieel:

We zijn blij te kunnen vermelden dan onze groep sponsoren groter aan het worden is. Dit komt mede door het 'vrienden van de Naoberhoeve - bord', waarmee bedrijven of particulieren ons ook vanaf €25,- kunnen steunen. Drukkerij Hemel ondersteunt ons hierbij om tot een mooi ontwerp te komen wat past in de stijl van de kinderboerderij. Tevens hadden we afgelopen najaar een zeer welkome cheque van de Brummelbos mogen ontvangen twv €825,- en deze winter sponsorde Henk Groen onze diervoeder-leverancier ons met een week gratis voer. Super! Daarom sponsoren en donateurs, dankzij jullie kan de Naoberhoeve blijven bestaan en kunnen we ervoor zorg dragen dat het toegankelijk blijft voor jong en oud en we kunnen blijven groeien op educatief terrein.  

 

Eind april staat de donateursactie gepland en proberen we met ons team van vrijwilligers zoveel mogelijk deuren bij langs te gaan. Nieuw dit jaar is dat we de mogelijkheid bieden voor automatisch incasso. Nadere informatie hierover krijgt u persoonlijk wanneer we bij u langs komen en we staan u graag te woord op de Naoberhoeve of op onze stand tijdens de Koningsmarkt. 

 

Last but not least brengen we graag de statiegeld-actie van de Coop bij onder de aandacht. De opbrengst wordt door Coop Nederland verdubbeld! De melkbus staat nog tot 1 april bij de inlever-automaat. 

 

Tot ziens op de kinderboerderij!!

 

Namens ons beheer, bestuur en vrijwilligers, 

Wineke Helder


NB.

Mocht u specifiek vragen voor het beheer hebben? Maak dan gebruik van het mailadres beheer@naoberhoeve-erica.nl

En voor het organiseren van een activiteit, kinderfeestje of vergadering gebruikt u activiteiten@naoberhoeve-erica.nl.