Twintig jaar bestaat Theaterkoor Ericarré

Twintig jaar bestaat Theaterkoor Ericarré

Erica – Twintig jaar bestaat Theaterkoor Ericarré dit jaar, een geweldig jubileum en dat mag gevierd worden! Met de sprankelende muziekshow GOOD VIBES o.l.v. dirigent Erik Luikens gaat het feestje gevierd worden op 29 en 30 maart a.s. in het Atlas Theater.


In twintig jaar is Ericarré uitgegroeid van een projectkoor tot een waar theaterkoor. In De Muzeval mocht het koor een aantal keer schitteren, maar ook in De Tamboer en in Theater Geert Teis en natuurlijk in ’t Schienvat, waar verschillende musicals zijn opgevoerd. Met de show GOOD VIBES wordt het Atlas nu dus aan gedaan en alles waar het theaterkoor voor staat komt in deze show tot uiting. Met passie voor muziek en theater wordt op enthousiaste wijze een energieke show neergezet met verrassende elementen, special effects en een setlijst van pop, rock, soul, dance en meer. Nummers als ‘Let me entertain you’ van Robbie Williams en het swingende ‘Happy’ van Pharell tegenover het innemende ‘Sorry’ van Kensington en de klassieker ‘Bohemian Rhapsody’ zijn slechts een paar toppers uit de show. Een vleugje Nederpop maakt het repertoire af. Compleet met liveband in de vorm van de populaire formatie 12 AM uit Klazienaveen wordt het een show vol muziek, zang en dans met een tikkie humor hier en daar.  Ja, er kan genoten worden van een swingende performance op het podium. Tessa de Jonge en Selva Arguella Paz zijn verantwoordelijk voor de choreo van Ericarré en hebben hun energie en dance moves op  superwijze overgebracht op het koor. De afwisseling wordt opgezocht want er komen ook rustige nummers voorbij waar alleen muziek en zang voor zich spreken. En naast nummers die door het koor gezamenlijk worden gebracht, zijn er ook solostukken die de show verrassend opluisteren. Dat wordt swingen en meezingen, luisteren en genieten! Het gevarieerde programma biedt voor iedereen wel iets wat super in de smaak zal vallen. Studio 7, de dansschool uit Erica die sinds vorig jaar een geweldige studio heeft in Emmen, zorgt voor extra entertainment.  De dansers van Studio 7 pakken o.l.v. Majka van den Berg uit met moderne dans, ballet en up tempo en zorgen dat de VIBES van de muziek helemaal tot uiting komen.

Een kleine twee jaar wordt er al gewerkt aan deze productie en alles staat op scherp nu. Er wordt flink gerepeteerd natuurlijk en er wordt extra gewerkt aan de zangtechniek en presentatie. Onlangs heeft Carina Vinke bijvoorbeeld een workshop gegeven, een superervaring voor het koor, vol bruikbare tips die de uitvoering van bepaalde nummers tot een hoger niveau kan brengen. Standaard wordt er drie uur per week met volle overgave gerepeteerd onder leiding van dirigent Erik Luikens en onder toeziend oog van Heinze Dijkema in de rol van regisseur. Dit wordt aangevuld met repetitiedagen in het weekend. Op een speciale locatie, in een leegstaande kas, is de showstage compleet met showtrap volledig nagebouwd en kan er naar hartenlust geoefend worden binnen de ruimte van het podium dat het Atlas biedt. Dat is natuurlijk geweldig en uniek te noemen en wordt mogelijk gemaakt door de familie Boerma. Ericarré is echt trots op het feit dat ze als een lokaal koor d.m.v. eigen middelen en met behulp van sponsoren een productie als dit neer kan zetten, twee avonden in het Atlas. Het mooie, nieuwe theater van Emmen dat overigens ook fijn meewerkt, want afgelopen week was het mogelijk om een hele doorloop van de show te doen op de planken van het Atlas. Een soort try-out waarbij het koor feeling heeft gekregen met het podium en de zaal. Superbelangrijk want over anderhalve maand is het al zover, de première op vrijdag 29 maart! Wil je erbij zijn? Bestel dan snel je ticket voor vrijdagavond of de zaterdagavondshow op 30 maart.

Check www.ericarre.nl en facebook voor meer info en volg het Good Vibes Nieuws in het Ericajournaal om een stukje van de voorbereiding mee te beleven!

GOOD VIBES music show//ATLAS Theater Emmen//29&30 maart 2019. Kaarten te bestellen via www.atlastheater.nl