Wordt een buurt in Erica opgetrommeld?

Wordt een buurt in Erica opgetrommeld?

 

Binnenkort kan het maar zo gebeuren dat de buurman of buurvrouw aan de Verlengde Vaart NZ bij de buren op de stoep staat om een trommel af te geven. De buurt wordt even letterlijk opgetrommeld. Het moment om een idee of talent kenbaar te maken. En als resultaat een trommel vol met ideeën en wensen van de bewoners van de Verlengde Vaart NZ,  tussen de Ericase brug en het einde van de bebouwde kom richting Klazienaveen.

 

Hoe het werkt:

In elke trommel zit een formulier waar de ontvanger zijn of haar ervaring en mening op kan invullen. Vervolgens geeft men de trommel door aan de buren. Na enkele weken zijn alle trommels  op hun eindbestemmingen en worden alle tips en ideeën geïnventariseerd. Medio april zal een avond worden georganiseerd waar iedereen die nieuwsgierig is naar de uitkomst van de optrommelactie uitgenodigd is.

 

De Optrommelactie komt voort uit bevindingen van de werkgroep Wonen en Woonomgeving van Ons Dorpsplan.

 

De werkgroep Optrommelen, bestaande uit een  aantal enthousiaste bewoners van de Verlengde Vaart NZ en enkele leden van de werkgroep Wonen en Woonomgeving, heeft met de optrommelactie is een mooie manier gevonden om in beeld te krijgen hoe het nog beter, mooier en veiliger kan worden aan de Verlengde  Vaart NZ in  Erica.  Ideeën die variëren van inrichting van de openbare ruimte, parkeervakken, snelheid beperkende maatregelen tot buurtactiviteiten. Wees  creatief en laat ook gerust de kinderen meedenken!

 

De Grote Optrommelactie is een initiatief van de werkgroep Optrommelen met ondersteuning van gemeente Emmen.

 

Wil je meer hierover lezen, kijk dan op www.optrommelen.nl of vraag het één van ons.

 

Denk met ons mee, dan houden wij de vaart erin! Alvast bedankt namens de werkgroep Optrommelen:

 


Joop Einhaus

Rudy Hanenbergh

Erik Heuvink

Aanspreekpunt: Harry Roosken 0651815023

Mark Hoffkamp

Eric Beukers

Freek Kleinjan

Eric Kolker