Evenementen op Erica

‹ vorige maand | volgende maand ›
26-10-2019 Aanvang: 20:00 Entree: € 5,-

Nostalgia Tempus Fugit

o.l.v. Pianist Greta Gutuleac
Tempus Fugit brengt een gevariëerd reportoire van Oud Hollandse liedjes en populaire musical en operette deuntjes
27-10-2019 Aanvang: 14:00 Entree: 3,00

Familievoorstelling met De Twee Heeren

Zondagmiddag familievoorstelling met De Twee Heeren

 

De 4 mannen van deze enthousiaste kindertheatergroep spelen vanmiddag 'Lintje'

 

Bang en Blufse zijn twee boeven in hart en nieren. Niet alles lukt bij hen. En ze willen zo graag echte boeven zijn. Maar wat is dat? Ze worden uitgenodigd om een onderscheiding in ontvangst te nemen! Boeven die een lintje krijgen? Kan dat wel? Hoort dat wel? En Bang en Blufse? Willen ze wel een lintje? Ze bedenken een plan
02-11-2019 Aanvang: 14:00 Entree:

Benefietavond t.b.v Muziekinstallatie 't Schienvat

Erica is een dorp in de gemeente Emmen. Het dorp heeft 4500 inwoners. De gemeente Emmen bestaat naast de stad zelf uit meerdere dorpen. Iedere dorp kent zijn  eigen karakter en sfeer. Kenmerkend is dat inwoners vaak hart hebben voor hun dorp en er veel aan doen om in gezamenlijkheid doelen te realiseren.

Multifunctioneel centrum  het ‘t Schienvat is het centrale punt/ spil in het dorp en fungeert als dorps- en buurthuis. Wekelijks zijn diverse partijen actief, Bibliotheek,  biljartclub, stormvogels muziek countryline dance, gym voor ouderen, bewegen op muziek, Zitdans/zitgymnastiek 55+ Potpourrikoor. enz.

Daarnaast vinden tal van culturele activiteiten plaats in het dorpshuis. Denk hierbij aan optredens. presentaties en uitvoeringen van de lokale koren en amateurgezelschappen uit het dorp maar ook door muziekdocenten met hun leerlingen. Regelmatig wordt een combinatie gemaakt van optredens door amateurmusici en beroepsmuzikanten, beginnende bands en singer-songwriters en bekendere artiesten uit het land.

Het bestuur zet zich in om steeds vaker en met regelmaat culturele avonden en activiteiten te organiseren om meer cultuur naar het dorp te halen en dit toegankelijk te maken voor inwoners van binnen en buiten het dorp. Het maken en presenteren  van een diverse jaarprogrammering zorgt ervoor dat dit een kwalitatief goede uitstraling krijgt en bij inwoners het gevoel losmaakt dat in Erica iets te doen is! En vanwege de diversiteit voor verschillende doelgroepen en bezoekers aantrekkelijk.

03-11-2019 Aanvang: 14:30 Entree: € 7,50

Herkenbare verhalen in t Schienvat in Erica met Klaas Spekken en Joost van der Beek

Herkenbare verhalen in t Schienvat in Erica

 

Zondagmiddag 3 november geeft Streektaalzanger Klaas Spekken een concert met zijn gitarist Joost van der Beek   

Klaas Spekken studeerde zang lichte muziek aan het conservatorium en na vele muzikale avonturen vestigde zich weer in Groningen.

Inmiddels zijn er 8 cd’s verschenen en zijn zijn tuinconcerten al 13 jaar een begrip in Westerwolde.

Zijn gitarist studeerde gitaar aan het Prins Claus conservatorium en in Zwolle. Hij sloot dit af met een beurs in Los Angeles.

Hun programma van vanmiddag  is ontstaan tijdens concerten op Vlieland, verhalen die los komen bij het publiek, zijn gebundeld in dit concert.

Gronings, Nederlands en Engelstalige luisterliedjes.

Van Don McLean tot Ede Staal.

 

Aanvang 14.30

Entree 7,50  EUR

08-11-2019 Aanvang: 20:15 Entree: online € 13,50 (incl. servicekosten) aan de kassa € 15,-

Jan Henk de Groot - De wolf is trug

In zijn tweede soloprogramma ‘De Wolf is Trug’ heeft Jan Henk de Groot de Troebadoersroedel tijdelijk verlaten.

Als een eenzame wolf sluipt hij langs de theaters van Stad en Ommelaand met vragen als: waar zijn de sprookjes gebleven?

Wat heb je echt nodig in het leven om gelukkig te zijn? Liefde, succes, geld, gitaren,... Likes of juist ongeluk? En waar hoor je eigenlijk thuis?

 
11-11-2019 Aanvang: 14:00 Entree: € 2,00 (€ 5,00 voor niet-bibliotheekleden)

De Muzikale Gouden Jaren Quiz

Ontmoetingsochtend voor senioren op Erica

De Nederlandstalige muziek kent een lange geschiedenis, met veel bekende hits. Wie kent de nummers nog van Johnny Jordaan, de Zangeres zonder Naam, Tante Leen, Wim Sonneveld, Liesbeth List, etc.

Tijdens deze ontmoetingsochtend krijgt u de kans om uw geheugen weer even op te frissen als Gerrie van der Veen een tiental hits speelt uit de Nederlandstalige muziekgeschiedenis van de jaren 50, 60 en 70. Meezingen mag! 

Om het nog iets spannender te maken koppelen wij er ook een kleine quiz aan. Wat weet u zich nog te herinneren van de grote namen en de grote hits?


15-11-2019 Aanvang: 20:00 Entree: voorverkoop € 10,- kassa € 12,50

Themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw

Themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw

 

Weinigen schoppen het zo ver dat alleen het noemen van hun voornaam voldoende is om te weten over wie we het hebben. Kunstschilder Rembrandt van Rijn (1606-1669) kreeg het voor elkaar. Over de hele wereld staat de naam ‘Rembrandt’ voor dé legende uit de Nederlandse kunstgeschiedenis. In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed.

23-11-2019 Aanvang: 14:30

Sinterklaas feest

binnenkort meer info
29-11-2019 Aanvang: 20:30

RUV komt weer op Erica!!!

A hungry pack of wolves from the eastern parts of the Netherlands. Call it Hard Rock, Grunge and/or Blues Rock: RUV is not shy to feed itself from multip

25-01-2020 Aanvang: 20:00 Entree: gratis

Nieuwjaarsfeest met de Verkiezing van...

Nieuwjaarsfeest met de Verkiezing van...
 

Voor het 11e jaar op rij worden onze sporters en vrijwilligers in het zonnetje gezet tijdens de Verkiezing van.... op het Nieuwjaarsfeest van Erica.

08-02-2020 Aanvang: 19:45 Entree: € 5,-

Geen familie…dan maar een goeie buurvrouw.

Toneelgroep Klazienaveen op de planken met:
Geen familie…dan maar een goeie buurvrouw.
 
De toneelgroep Klazienaveen speelt het succesvolle blijspel met bovengenoemde titel, geschreven en geregisseerd door Adriaan Vellinga. Een avond met heel veel toneelplezier.
22-02-2020 Aanvang: 20:30 Entree: voorverkoop € 10,- en kassa € 12,50

Mell & Vintage Future

Mell & Vintage Future
 
Bekend van de songs Forever, Central Station, High On Love, Call My Name, Allright en de nieuwste single Willin’!
21-03-2020 Aanvang: 20:30

Ralph de Jongh - the Dutch singer/songwriter and great Dutch blues

Winner Dutch Blues Award 2011 and Dutch Blues Challenge 2014, as if in a trance, reveals the very depths of his soul in his concerts and recordings. In a style in which only Ralph de Jongh can perform, in a phenomenal atmosphere of sound, we dream back to the times of pre-war blues and the sixties of Keith Richards and Mick Jagger. Experience the incredibly beautiful portrait of a phenomenon. This is pure….This is Ralph de Jongh….This is Emotion.
04-04-2020 Aanvang: 13:15 Entree: € 3,00

Haantie op ‘n Stokkie

Haantie op ‘n Stokkie
 
Ook dit jaar mag natuurlijk de traditionele palmpasenoptocht door Erica niet ontbreken.
 
11-04-2020 Aanvang: 20:15 Entree: voorverkoop € 10,- Kassa € 12,50

Harm en Roelof

Harm & Roelof komen ons weer vermaken met hun onvervalste humor in streektaal.
18-04-2020 Aanvang: 20:15 Entree: voorverkoop € 13,50 Kassa € 15,50

Marlene Bakker - RAIF

Theatertour Marlene Bakker

Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalig circuit. Haar prachtige stem en eigen werk bezorgen haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene. 

Haar in 2018 verschenen debuutalbum RAIF is inmiddels her en der al veelgeprezen en ontving onder andere een vijfsterren recensie in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Volgens Frits Spits van NPO Radio 1 ‘De Taalstaat’ is RAIF “Tot nu toe het beste album van 2018. De single Waarkhanden gaat over terug gaan naar je roots na lang te zijn weggeweest. Heimwee en angst om terug te keren zijn vermengd in dit lied waarbij je kan concluderen dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. “Ik vind Westerwolde magisch, er hangt historie in de lucht en ik voel me verbonden met het gebied.”
 

Theatershow
Naast het werk van RAIF hebben Marlene en gitarist Bernard Gepken (Daniël Lohues, Maaike Ouboter, Stephanie Struijk) zich laten onderdompelen in de wondere wereld van Groningse volksverhalen. Speciaal voor deze theatertournee neemt Marlene, onder begeleiding van haar band, het publiek mee in een wereld vol hypnotiserende zeewiefkes, witte wieven en wonderlijke hiplichtjes. Elk lied is onlosmakelijk verbonden met de provincie en haar verschillende streken. Van Westerwolde tot het Hogeland, na een optreden zal je met andere ogen naar Groningen kijken.

Ook zij die de taal niet machtig zijn, zullen worden geraakt door de filmische sfeer. Bol van verlangen, weemoed en romantiek. Laat je meevoeren in een unieke luisterervaring waarin Marlene zingt over de magie van het noorden en waar het aardse Gronings naadloos aansluit op de hedendaagse indiepop.

Stadsschouwburg Groningen
Op zondag 30 december speelde Marlene Bakker met band en strijkkwartet in de Stadsschouwburg van Groningen.
 

Kaartverkoop online gestart klik op onderstaande link:
Theatertour Marlene Bakker