Evenementen op Erica

‹ vorige maand | volgende maand ›
14-09-2019 Aanvang: 15:00

Festerica

Festerica

Concerttour
Festerica is een rock evenement. Het doel van het evenement is om opkomende lokale rock bands een podium te bieden. Dit door gerenommeerde bands te strikken, zodat lokale rock bandjes de aandacht krijgen die ze verdienen.

6e editie: 14-09-2019
03-10-2019 Aanvang: 18:30

Workshop dikke dames

Er is plek voor maximaal 15 á 16 personen
opgave via mail naar: actiefteamschienvat@gmail.com
05-10-2019 Aanvang: 20:00 Entree: voorverkoop € 8,- aan de kassa € 10,-

Cowboy country en linedance party

RAMBLIN BOOTS
Zaterdag 5 oktober in het Schienvat op Erica
Georganiseerd door Southern Streamline Dancers .
12-10-2019 Aanvang: 20:30 Entree: 10,-

De Bakkerszoak giet Nedersaksisch met Swinder en NulViefteg

Swinder
Geboren en getogen onder de rook van Groningen stad en met een Groninger woordenschat beperkt tot 'moi' wil singer-songwriter Bas Schröder (1983) jarenlang niets weten van het dialect dat in zijn geboortedorp gesproken wordt. Na een aantal studies, baantjes, bandjes en harten versleten te hebben volgen rond 2012 de eerste voorzichtige pogingen iets in het dan nog exotische Gronings te schrijven.


NulViefteg
De streektaalgroep won de Bosklopperbokaal 2018 voor de single t Leed is al laank leden.


02-11-2019 Aanvang: 14:00

Benefietavond t.b.v Muziekinstallatie 't Schienvat

Meer info volgt
03-11-2019 Aanvang: 14:30 Entree: € 7,50

"Herkenbare Verhalen"

Met hun muzikale programma ‘Herkenbare Verhalen’ verzorgen Klaas Spekken en Joost van der Veen een concert met liedjes die bij vele luisteraars herinneringen zullen oproepen.
Groningse liedjes, evergreens uit de Nederlandse kleinkunst, juweeltjes uit The American Songbook en namen als Don Mclean, Jim Croce en Paddy Reilly komen voorbij.
08-11-2019 Aanvang: 20:15 Entree: online € 12,50 aan de kassa € 15,-

Jan Henk de Groot - De wolf is trug

In zijn tweede soloprogramma ‘De Wolf is Trug’ heeft Jan Henk de Groot de Troebadoersroedel tijdelijk verlaten.

Als een eenzame wolf sluipt hij langs de theaters van Stad en Ommelaand met vragen als: waar zijn de sprookjes gebleven?

Wat heb je echt nodig in het leven om gelukkig te zijn? Liefde, succes, geld, gitaren,... Likes of juist ongeluk? En waar hoor je eigenlijk thuis?

 
30-11-2019 Aanvang: 20:30

RUV komt weer op Erica!!!

A hungry pack of wolves from the eastern parts of the Netherlands. Call it Hard Rock, Grunge and/or Blues Rock: RUV is not shy to feed itself from multip

18-04-2020 Aanvang: 20:15 Entree: voorverkoop € 12,50 Kassa € 15,-

Marlene Bakker - RAIF

Theatertour Marlene Bakker

Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalig circuit. Haar prachtige stem en eigen werk bezorgen haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene. 

 

Haar in 2018 verschenen debuutalbum RAIF is inmiddels her en der al veelgeprezen en ontving onder andere een vijfsterren recensie in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Volgens Frits Spits van NPO Radio 1 ‘De Taalstaat’ is RAIF “Tot nu toe het beste album van 2018. De single Waarkhanden gaat over terug gaan naar je roots na lang te zijn weggeweest. Heimwee en angst om terug te keren zijn vermengd in dit lied waarbij je kan concluderen dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. “Ik vind Westerwolde magisch, er hangt historie in de lucht en ik voel me verbonden met het gebied.”

 

Theatershow

Naast het werk van RAIF hebben Marlene en gitarist Bernard Gepken (Daniël Lohues, Maaike Ouboter, Stephanie Struijk) zich laten onderdompelen in de wondere wereld van Groningse volksverhalen. Speciaal voor deze theatertournee neemt Marlene, onder begeleiding van haar band, het publiek mee in een wereld vol hypnotiserende zeewiefkes, witte wieven en wonderlijke hiplichtjes. Elk lied is onlosmakelijk verbonden met de provincie en haar verschillende streken. Van Westerwolde tot het Hogeland, na een optreden zal je met andere ogen naar Groningen kijken.

 

Ook zij die de taal niet machtig zijn, zullen worden geraakt door de filmische sfeer. Bol van verlangen, weemoed en romantiek. Laat je meevoeren in een unieke luisterervaring waarin Marlene zingt over de magie van het noorden en waar het aardse Gronings naadloos aansluit op de hedendaagse indiepop.

 

Stadsschouwburg Groningen

Op zondag 30 december speelde Marlene Bakker met band en strijkkwartet in de Stadsschouwburg van Groningen.